NATUR OCH HÄLSA HÖR IHOP

Har du tänkt mycket kring hur du lever ditt liv och var du bor och vistas i din vardag?

NATUR OCH HÄLSA HÄNGER IHOP MED LIVSKVALITET

 

Att vistas mycket i naturen visar sig direkt ha en positiv inverkan på vår hälsa. Detta då vi som människor lever i det så kallade ekorrhjulet. Det är ofta som så att det är stress från morgon till kväll och det går ofta ut över hela familjen. Därför är det viktigt att få tid över, för att komma ut i naturen och få varva ner.

Mycket har skrivits internationellt på det här temat och det bör tas på allra största allvar. Vi som levande varelser behöver natur och hälsa, för annars kommer inte vår vardag att fungera i längden, eftersom arbetslivet hela tiden blir stressigare, när organisationerna ofta slimmas ordentligt, med hänvisning till ekonomisk effektivitet. Man glömmer ofta bort personalens mående.

Därför är det bra att det här lyfts fram även här hemma i Sverige. Fler artiklar och annat material börjar komma om hur viktigt det är med naturen för vår hälsa.

Därför är det inte förvånande att vi ser en ökande psykisk ohälsa, vilket vi behöver prata om mycket mer. Personalen är trots allt en viktig del av arbetsplatsen. Därför måste vi vara mer observanta på hur de som finns runt omkring oss mår och våga sträcka ut en hand.

Något som bör erbjudas är att personalen får möjlighet att komma ifrån typ en timme per dag, för att inte bli utbrända.

Jag förstår därför de som väljer att flytta ut på landsbygden för att få en lugnare livsmiljö både för sig själva och för sina barn.

 

Natur och hälsa

 Jag är själv gårdsägare ute på landet och märker en enorm skillnad när jag kommer bort från stan. Sover lugnare och är en mer harmonisk människa. Så, jag har en långsiktig plan, som omfattar att jobba mer på distans, i och med att jag har Internet via fiber ute på gården.

Jag skriver även kortare artiklar inom ämnet omvärldsbevakning. Detta då jag har ett brinnande intresse för det internationella och det globala.