Inledning

 

Twitter är en mikroblogg, men det i sig är inte något unikt. Det som får Twitter att sticka ut och inte vara som alla andra är enkelheten. Det handlar om att snabbt beskriva vad du gör, vad du tänker, vad du önskar dig, men även att drömma och då hålla det inom 140 tecken. 

Twitters stora styrka är snabbheten, då det är ett verktyg för tvåvägskommunikation, som är väldigt viktigt. 

Något annat som gör Twitter annorlunda är att har så många välutbildade och professionella människor som följare. Dessutom kan Twitter fungera som ett litet hjälpcenter, för nästan vilken fråga som helst. 

 

Hur kommer man då igång med Twitter?

Det är rätt så enkelt. Det handlar om att skapa din profil och här behövs två olika namn eftersom de visas på olika platser och på olika sätt. 

Ditt hela och riktiga namn visas på höger sida, precis ovanför din minibiografi. Det används också för att identifiera dina tweets i samband med tredjehands klienter tex TweetDeck. 

Ditt användarnamn på Twitter är också viktigt eftersom det används för att kunna hitta just dig på Twitter och när du vill marknadsföra ditt konto. 

Därför ska du tänka dig för noga när du väljer både namn och ditt Twitter ID, eftersom det har visat sig kunna påverka möjligheten att få nya följare (Comm & Taylor.2015:18-27).