Bakgrund

Vi talar ofta om stressen och ohälsan i vårt land. Det hänger ihop med arbetslivet och vår livsstil. Allt ska gå så fort och alla ska bo i storstäderna och alltid vara tillgängliga. 

Kanske har vi tänkt helt fel och inte fått med alla bitar i rätt ordning. 

 

Naturen som läkande kraft

Det börjar komma lite olika studier och artiklar som visar på att naturen är en bättre läkande kraft än en massa olika mediciner. Det här bör vi ta till oss av och fundera på de boende och arbetsmiljöer som vi skapar. 

 

Behöver / måste alla bo i de större städerna?

Dagens fråga handlar om hur vi lever och om alla verkligen behöver / måste bo i de större städerna. För, om vi menar allvar med att hela landet ska leva, så måste vi skapa arbetstillfällen även på lands- och glesbygden. 

 

En naturnära livsstil är hälsosamt

Många som lämnat hetsen och stressen i städerna vittnar om att de själva och deras familjer mår mycket bättre av ett lugnare tempo och att leva nära naturen och djuren. 

 

Nyttja ny teknologi bättre

Vi vet att det är möjligt att dra bredband via fiber även utanför de större städerna och orterna.

Varför inte hitta en finansieringsmodell som gör det möjligt att fler får tillgång till ny teknologi och nya tjänster.

Likaså bör vi göra det möjligt för de som vill jobba på distans.

Att nyttja nätets möjligheter ger mycket tillbaka. Vi kan då minska antalet bilar som trängs ute på vägarna och få ner trafikstockningen i och runt storstäder och andra orter. 

 

Satsa på svenskproducerat

Många vill äta svenskproducerad mat av hög kvalitet. Närodlat, men även ekologiskt är något som efterfrågas.

Därför bör vi satsa på det svenska jordbruket, så vi kan få fram mer svenskproducerad mat av hög kvalitet runt om i vårt avlånga land.

Genom att satsa mer på svenskproducerat, så behöver vi inte importera bland annat kött som flygs hit från andra sidan jorden. 

Det kostar nämligen mycket att skicka produkter runt om i världen och kan vi minska ner på en del onödiga transporter, så är det bra för miljön och klimatet.