Att nå din publik!

Låt oss för en gångs skull diskutera lite kring det här med synligheten på i första hand Facebook. 

Som alla redan vet så har synligheten kommit att försämras. Vi kan titta på statistiken för olika profiler på Facebook, då blir det tydligt att många inte får lika många reaktioner längre på sina inlägg. 

Det beror som sagt var på algoritmen som Facebook använder sig av och som fokuserar på fotografier och videos. Bäst synlighet och där man får flest reaktioner är i samband med livesändningar. 

 

Vad kommer att ske?

Vi vet nu efter F8 konferensen att en hel del nyheter kommer till Facebook. Till exempel så har Mark Zuckerberg talat om ”private messaging” som framtiden. Det kan vara ett steg som är bra eftersom då kan du vi ett snabbt meddelande nå den eller de personer du önskar ha kontakt med. Vill man göra det riktigt privat, så finns det vissa möjligheter till krypterade meddelanden. 

Andra saker som Facebook har på gång är en ny design som kallas för fb5 och som släpptes direkt efter f8 konferensen. 

Det är inte bara Facebook som får en liten förändring utan även Instagram. Det som sker på Instagram är att kameran i Instagram kommer att förändras, så att det kommer att släppas en ”create mode”. 

Dessutom kommer gillamarkeringar att ändras så det bara visas för dig privat. Dina besökare kommer inte i fortsättningen att kunna se hur många ”likes” dina olika bilder har fått på instagram.

För att dessutom ta nästa steg vad gäller att förhindra nätmobbning, så införs ett filter för kommentarsfältet på Instagram. 

Slutligen så kommer Facebook att lansera ”Portal” som är tänkt för videosamtal. De kommer också att lansera en egen app för ”Portal”.

Dessutom så kommer Facebook live att erbjudas till Portal. För att föbättra integriteten så kommer Facebook att ta fram en funktion för privata videomeddelanden.

Det här kommer inte till Europa förrän i höst.