LANDSBYGDEN

VARFÖR FLYTTA TILL LANDSBYGDEN

Landsbygden har blivit en plats dit många söker sig när de börjar tröttna på stressen och hetsen i städerna. Många söker sig också till landsbygden för att de vill få bättre livskvalitet och en säkrare utemiljö för sina barn. 

 

landsbygden

ATT BO OCH VERKA PÅ LANDSBYDEN

Att bo på landsbyden innebär att man får tänka och agera lite annorlunda jämfört med när man bor i stan. Har man till exempel som jag ett eget avlopp och egen borrad brunn, så måste man tänka sig för när och hur mycket vatten man använder, så det inte går tomt i brunnen.

Något annat som är annorlunda på landbygden är de längre avstånden och inte lika mycket av utbyggd service och samhällstjänster.

Dock så ser jag att det finns en hel del småföretag och egenföretagare på landsbygden. Det är mycket av jordbruks- och skogsbruksföretag. Sedan finns det även inom andra områden till exempel frisör.

När du bor och verkar på landsbygden är du mer beroende av de få grannar som finns, därför blir det viktigt att hela tiden vårda relationerna, så man inte uppfattas som ett problem eller att man är besvärlig.

Numera har de börjat dra ut fiber för internet till delar av landsbygden och det gör att jag kan sköta mycket från gården, vilket är superbra. Det gör ju också att man har tillgång till samma tjänster som många andra, däribland sin internetbank och att kunna handla över nätet och få det skickat till sig.

På en del platser så är det ju inte så långt mellan landsbygden och stan, så det går utmärkt att bo på landsbygden, men att arbeta i stan. Så är det till exempel för de som bor i Örebro Kommun och Lekebergs Kommun.

Lekebergs Kommun är verkligen landsbygden, med många jordbrukare. Det finns också en del andra småföretag. På en del platser där de inte kan gräva ner fiberkabel, så har de istället valt lösningen med fiber via luftledning. Så ser det ut till en del sommarstugeområden.

Jag har även en annan sida om landsbygden som kan vara av intresse för er, nämligen landsbygds dröm.