California

San Diego

San Diego, som ligger i den södra delen av delstaten California har en rätt så avslappnad stil och klimatet är utmärkt. Här finns både skolor, universitet, college, bra shopping och mycket annat.

996 North Harbor Driver, San Diego, CA 92101

Sevärdhet

Åldersgräns:

Los Angeles

Los Angeles är staden som de flesta säkert drömt om att besöka. Los Angeles, eller som vi också säger greater Los Angeles, består av väldigt många delar och alla har sina sevärdheter som är värda ett besök.

900 Wilshire Blvd Los Angeles, CA 90017

Mat, hotel, shopping, siteseeing

Åldersgräns:

San Francisco

San Francisco som ligger i den norra delen av California har mycket att erbjuda. Här hittar du både matkultur, cable cars, de sluttande gatorna och det populära Fishermans Wharf ute vid havet. 

749 Howard Street San Francisco CA 94103

Turism

Åldersgräns:

Joshua tree

En nationalpark i södra California, som är känd för sina stenformationer och sitt ökenlandskap. Parken består av 3,200 km² och öppnade i oktober 1994.

Joshua Tree National Park, California

Nationalpark

Åldersgräns:

San Jose

San Jose är det ekonomiska, kulturella och politiska centret för det som vi brukar kalla för Silicon Valley. Staden har medelhavsklimat och det är rätt så dyrt att bo här. 

San Jose Visitory Center, San Jose CA.

Turism och sevärdheter

Åldersgräns:

Sacramento

Sacramento är huvudstad i delstaten California. Här i Sacramento kan du bland annat gå och titta på basket, när hemmalaget Sacramento Kings spelar. 

1002 2nd St, Sacramento, CA 95814

Turism

Åldersgräns:

Carlsbad

Carlsbad som ligger i San Diego County. Härifrån kan man numera ta tåget längs med kusten. I Carlsbad finns bland annat sevärdheter som Legoland.

400 Carlsbad Village Drive Carlsbad, CA 92008

Turism

Åldersgräns:

Universal Studios Hollywood

Hollywood är nästan overkligt, det är så långt bort ifrån vanligt folks vardag att det kan vara svårt att ta in. Universal Studios är en stor sevärdhet!

100 Universal City Plaza, Universal City, CA 91608

Sevärdheter

Åldersgräns:

La Jolla

La Jolla, som är en del av San Diego County, är kanske inte så känt bland folket här hemma i Sverige. Här gick jag i skola år 1987. Det var en fin upplevelse. 

7590 Fay Ave Ste 404, La Jolla, San Diego, CA 92037

Turism, shopping, mat och kultur

Åldersgräns:

 Välkommen till California!