Deckare som skrivits av Tom Clancy och hans medarbetare!

Tom Clancy´s Power And Empire

Boken som har skrivits klart av Marc Cameron börjar med vad som verkar vara spridda fall av terrorism. Men, spänningen trappas upp när en trafikkontroll på en rätt så ödlig väg i Texas leder till att man hittar en stulen USB-sticka. När stickan undersöks så visar det sig finnas en koppling mellan det som från början verkade handla om isolerade terroristattacker. 

Det stannar inte här utan när ett amerikanskt spionfartyg ute på uppdrag i Sydkinesiska havet hamnar i en mycket svår storm, så riskserar fartyget att hamna på kollisionskurs med ett fartyg från den kinesiska marinen. 

Allt det här kommer vid en mycket olämplig tidpunkt, därför att snart är det dags för ett internationellt toppmöte mellan USA´s president Jack Ryan och Kinas president Zhou. 

 

Boktitel: Tom Clancy´s Power And Empire

Författare: Marc Cameron

Utgivningsår: 2018

Förlag: Penguin

Antal sidor: 582

Språk: Engelska

Tom Clancy´s Line of sight

Mike Maden har skrivit den nya och spännande boken Tom Clancy´s Line of sight. Det börjar med att bokens huvudfigur, Jack Ryan Jr ska åka iväg till det forna Jugoslavien och där genomföra ett enklare revisionsjobb. 

Men, innan Jack åker iväg så ber hans mamma honom om en tjänst. För 25 år sedan så opererade Dr Cathy Ryan en då väldigt ung flicka vid namn Aida Curic som drabbats av kriget i det dåvarande Jugoslavien. Detta efter att flickan temporärt lyckats fly från krigets fasor, däribland den pågående etniska rensningen. Nu vill hon veta vad som hänt flickan och ber sonen Jack att försöka ta reda på det under sin vistelse i bland annat den historiska staden Sarajevo. 

Utan några ledtrådar att gå på så letar Jack i Sarajevo utan att hitta Aida. 

Men, under natten innan Jack ska åka tillbaka hem till USA, så dyker helt plötsligt Aida upp och den nu 28-åriga Aida har kommit att växa upp och driver ett företag inom turismbranschen. 

Det visar sig inte vara så lätt att få reda på mycket, då Aida har många hemligheter som inte håller för sig själv. De här hemligheterna gör henne till en måltavla, så Jack bestämmer sig för att skydda henne så gått det går trots att skjutande och granatattacker eskalerar runt om i landet. 

Jack agerar desperat för att rädda henne, men upptäcker då att det pågår ett spel mellan stormakterna, som riskerar att dra in Nato och Ryssland i ett nytt världskrig. 

 

Boktitel: Tom Clancy´s Line of sight

Författare: Mike Maden

Utgivningsår: 2018

Förlag: Putnam

Antal sidor: 463

Språk: Engelska

Tom Clancy´s Oath Of Office

Boken börjar i ett högt tempo och då med att ett antal amerikanska operatörer använder en mycket avancerad form av drönare för att övervaka en fransk vapenhandlare. Vad de ser är att han har ett möte med en snygg kvinna, men först när hon lämnar platsen inser de att hon dödat vapenhandlaren. 

I en helt annan del av världen, närmare bestämt i Iran så skakas landet av oroligheter i form av växande protester mot den auktoritära ledningen. Många ser positivt på dessa protester mot mullorna i Iran. Men, på marken inser en spion med tveksamma lojaliteter att något inte är som det ska. 

Samtidigt så har USA drabbats av ett antal naturkatastrofer och fokuserar på vad som sker på hemmaplan. Det här utnyttjar Ryssland genom att samla både trupper och fartyg på gränsen mot Ukraina, vilket riskerar att sätta igång ett nytt storkrig. 

Samtidigt pågår någon form av konspiration, som är mycket väl uttänkt, men ingen förstår ännu hur de olika delarna hänger ihop. 

USA´s president Jack Ryan har inte så mycket tid med att hänga med i allt som händer och alldeles för sent så inser han att USA nu står mot en galning med en mycket avancerad plan, som kan få mycket allvarligare konsekvenser än vad någon tidigare kunnat tro. 

 

Boktitel: Tom Clancy´s Oath Of Office

Författare: Marc Cameron

Utgivningsår: 2018

Förlag: Penguin

Antal sidor: 518

Språk: Engelska

Tom Clancy´s OP-CENTER: Sting of the Wasp

 

Boken tar sin början efter ett tidigare misslyckande från OP-CENTER. Den tidigare direktören för OP-CENTER, Chase Williams förvandlar nu organisationen radikalt och gör om den till en ny och mobil specialgrupp som kan slå till snabbt mot eventuella finder. 

Allt börjar som en vanlig dag med fint väder i Manhattan. Folket är ovetande om vad som är på väg att hända. Mängder av människor kliver ombord på det flytande flyg- och marinmuséet USS Intrepid. 

En kort stund senare så sker en fruktansvärd explosion. Snart börjar jakten på terroristen Ahmed Salehi. En ökänd iranier som har legat bakom även andra terroristattacker. 

Nästa steg är att den nya organistionen som tagit över efter OP-CENTER och det under ledning av Chase Williams och hans kollegor Grace Lee, Jaz Rivette och Hamilton Breen, skickas ut för att i största hemlighet sätta stop för Ahmed Salehi. 

Jakten går från Washington, till Trinidad och vidare till Yemen. 

 

Boktitel: Tom Clancy´s OP-CENTER: Sting of the Wasp. 

Författare: Jeff Rovin

Utgivningsår: 2019

Förlag: St. Martin´s Griffin

Antal sidor: 345

Språk: Engelska