San Diego

Hotel Del Coronado

Det här klassiska hotellet är ett måste när du besöker / semestrar i San Diego. Du tar dig hit via Coronado Bridge och det direkt från Downtown San Diego. 

1500 Orange Ave, Coronado, CA 92118

Hotel, sol & bad

Åldersgräns:

Balboa Park

Balboa Park är en fantastisk park med mycket kultur. Här finns också ett mycket uppskattat Zoo. Här brukar svenskarna i San Diego hålla sitt midsommarfirande. 

1549 El Prado, Balboa Park, San Diego, CA, 92101

Park och Zoo

Åldersgräns:

Sea World

Sea World är värt en hel dag. Många upplevelser av olika djur, men även andra former av underhållning som ger många glada skratt. Här sitter du ute i solen och får både fint väder och en fantastisk upplevelse för hela familjen. 

500 Sea World Dr, San Diego, CA 92109

Theme park

Åldersgräns:

Fantastiska stränder

I och runt San Diego, så finns det många jättefina sandstränder. Du kan besöka till exempel Ocean Beach, La Jolla Shores, Torrey Pines och fånga andra stränder. Det är perfekt som avkoppling. 

Newport Ave & Santa Monica Ave San Diego, CA 92107

Avkoppling, sol & bad

Åldersgräns:

Downtown San Diego

Downtown San Diego har mycket att erbjuda. Här kan du till exempel besöka USS Midway Museum. Här hittar du också downtown och Gaslamp Quarter, men även Little Italy.

996 N Harbor Dr, San Diego, CA 92101

Sevärdheter

Åldersgräns:

La Jolla

La Jolla är den verkliga juvelen här i San Diego. Här är det både havsnära och lite lugnare än nere i Downtown. I La Jolla hittar du både shopping, universitet, La Jolla Shores och Torrey Pines. Att bo här är fantastiskt, men dyrt. 

Torrey Preserve, CA 92037

strand, sol & bad

Åldersgräns:

Mission San Diego

Mission San Diego är den första så kallade Franciscan mission i California och den grundades 16 juli 1769. Den första vingården i California kom att planteras här redan år 1769.

10818 San Diego Mission Rd, San Diego, CA 92108

Kloster

Åldersgräns:

UCSD Universitetsbiblioteket

University of California at San Diego, ligger i La Jolla. Här hittar du bland annat deras universitetsbibliotek som har en mycket udda konstruktion och design.

9500 Gilman Dr, La Jolla, CA 92093

Universitetsbibliotek

Åldersgräns: 18

Strandpromenaden – San Diego

Strandpromenaden i San Diego är perfekt som avkoppling oavsett om du är turist eller som avkoppling från jobbet på fredagkvällen. Långa och härliga sandstränder. 

Pacific Beach Boardwalk - San Diego, CA

Strandpromenaden

Åldersgräns: