Mike Lawson – House Blood

 

Den här boken utspelar sig i en värld där Big Pharma är på tapeten. I boken så ligger fokus på VD:n för det fiktiva företaget Mulray Pharma. VD:n har nämligen upptäckt en medicin som klarar av att förhindra sjukdomar som tidigare inte gick att bota eller behandla och som företagets skulle kunna tjäna miljoner på. 

Men, först så måste medicinen testas på människor och därför behöver företaget få tillgång till blodprover, men även att genomföra tester som normalt bara genomförs efter en person avlidit. 

Nu börjar nästa problem, nämligen att en stor lobbyorganisation i Washington får reda på hur företaget får tag på sitt material, så försöker de bedriva utpressning, så låter VD:n för företaget mörda lobbyisten och försöker få det till attdet var hans partner som gjort sig skyldig till det här mordet. 

Två år senare så tittar Joe DeMarco närmare på det här fallet, som en favör åt sin chef, som är väldigt inflytelserik i Washington. Men, det han inte förväntar sig är att han själv ska bli måltavla för två av de värsta mördare som han någonsin konfronterats med. 

 

Författare: Mike Lawson

Titel: House Blood

Utgivningsår: 2012

Förlag: Grove Press

Antal sidor: 425

Språk: Engelska

 

Mike Lawson – House Odds

 

I den här boken får vi återigen möta fixaren Joe DeMarco, som jobbar åt den inflytelserika kongressledamoten John Mahoney. 

Den här gången är fallet som han får försöka lösa extra känsligt. Det är nämligen som så att dottern till John Mahoney har arresterats och åtalats för insideraffärer. Det handlar om att hon låtit satsa en halv miljon dollar i någon form av vadslagning kopplat till en av de företag som de har som klienter. 

Det Joe nu måste göra är att försöka hitta ett sitt att fria John´s dotter från alla misstankar, så att inte hennes namn smutsas ner. Under sin utredning så upptäcker Joe att det finns mycket mer till själva fallet än vad som visar sig vid första ögonkastet. 

Det visar sig nämligen att det hela kan leda till pinsamheter för hans uppdragsgivare. 

 

Författare: Mike Lawson

Titel: House Odds

Utgivningsår: 2013

Förlag: Grove Press

Antal sidor: 353

Språk: Engelska

Mike Lawson – House Reckoning

 

Återigen så får vi följa huvudfiguren Joe DeMarco, som är en så kallad fixer åt kongressmannen John Mahoney. 

Den här gången så handlar det om saker som är av mer privat natur. Joe har länge vetat om att hans far jobbat åt maffian. Vad han däremot inte vetat om är att hans far varit en så kallad ”hit man”. 

Men, efter fadersn död så kommer en av faderns tidigare kumpaner inom maffian och vill lätta sitt samvete innan sin död. Han känner nämligen till vem som dödade Joe´s far. 

Det visar sig att personen som det är tal om är en framstående medborgare, som nu är på väg mot ett toppjobb i Washington. 

Problemet är att nu vågar inte Joe´s uppdragsgivare hjälpa honom, därför att riskerna är för stora. 

Det leder til att Joe ställer sig frågan om det är värt livet eller sitt jobb för att lösa denna gamla personliga tragedi. 

 

Författare: Mike Lawson

Titel: House Reckoning

Utgivningsår: 2014

Förlag: Atlantic Monthly Press

Antal sidor: 295

Språk: Engelska