Joseph Finder – The Switch

Joseph Finder har skrivit den mycket spännande boken The Switch. Boken börjar med att ett gigantiskt misstag sker på flygplatsen i Los Angeles. Det som händer är att i samband med säkerhetskontrollen så får sedan en person med sig fel dator. 

Nu börjar problemen på allvar, då den dator som hamnat i fel händer tillhör en amerikansk senator och på datorn finns hemligstämplad information, som det egentligen inte är meningen att senatorn ska ha tillgång till. 

Informationen handlar nämligen om ett topphemligt och nytt program som håller på att införas av National Security Agency. 

För att försöka få tillbaka sin dator så är senatorn i princip villig att göra vad som helst. Men, det är inte bara hon som vill ha datorn. 

Även representanter från National Security Agency vill ha tag på datorn för att hindra att topphemlig information läcker ut. 

Problemet är bara det att den som av misstag fick med sig senatorns dator har kommit att lämna information om vad han hittat på datorn till en journalist på en stor tidning i Boston. 

När NSA får tag på personen som de är övertygade om att har datorn med den topphemliga informationen, så drar de sig inte för att ta till okonventionella metoder. 

 

Författare: Joseph Finder

Titel: The Switch 

Utgivningsår: 2018

Förlag: Head of Zeus

Antal sidor: 370

Språk: Engelska