John J. Nance  – Lockout

 

Den här boken som utspelar sig inom flygets värld är riktigt spännande. 

Mitt under en flygning över Atlanten så drabbas Pangia Airlines flight 10 av något som absolut inte får hända. Helt plötsligt så stänger flygplanets hjärna av alla kontroller inne i planets cockpit och byter kurs. 

Till en början så märker inte besättningen något, då de tittar på kontrollpanelen, som fortfarande visar New York som destination. 

De som först reagerar är ett antal passagerare som upptäcker stjärnor på fel sida och att deras radio slutar att fungera. 

När ett antal militära jetplan lägger sig jämsides och tvingar dem att landa, så upptäcker piloten att planet är påväg rakt mot det politiskt mycket instabila Mellanöstern. 

En mycket aktiv kommunikation mellan Washington och Tel Aviv tar sin början. Så smått börjar de misstänka att planet kan ha kapats, då en tidigare statschef sitter i första klass. 

Den tidigare statschefen som många är rädda för och som har en extrem agenda vad gäller Mellanöstern, så börjar man ana oråd att det hela kan handla om en attack mot Iran. 

De två piloterna ombord får sätta sina motsättningar åt sidan, då det är ont om tid och inte jättemycket bränsle kvar ombord. Tillsammans måste de lyckas att åter ta kontroll över planet, från vem eller vad som nu lyckats ta kontrollen över planets elektroniska system. 

 

Författare: John J. Nance

Titel: Lockout

Utgivningsår: 2016

Förlag: WildBlue Press

Antal sidor: 395

Språk: Engelska