Deckare som har skrivits av James Patterson

James Patterson – NYPD RED

NYPD RED är den första boken i en ny serie som skapats av författaren James Patterson. 

Den här boken börjar i samband med filmfestivalen i New York, då ett antal mord inträffar under festivalen och ett flertal av Hollywood´s största stjärnor mördas. 

NYPD har skapat en elitgrupp inom polisen i New York som fokuserar på de viktigaste fallen där personer med en hög profil är inblandade. 

Chef för denna nya grupp är Zach Jordan. Den stora utmaningen för honom redan i samband med första fallet är att han får en ny kollega, som dessutom är hans tidigare flickvän. De måste båda sätta sin tidigare historia åt sidan, för att hjälpas åt att sätta stopp för en psykopat som polisen tror ligger bakom morden under filmfestivalen i New York. 

 

Författare: James Patterson

Titel: NYPD RED

Utgivningsår: 2012

Förlag: Arrow books

Antal sidor: 481

Språk: Engelska

James Patterson – Private Games

Boken Private Games, har skrivits av författaren James Patterson tillsammans med kollegan Mark Sullivan. 

Boken börjar med att olympiska spelen i London är under attack och att Sir Denton Marshall, som är en av nyckelmedlemmarna i Londons olympiska kommitté hittas brutalt mördad. 

Private London som leds av Peter Knight kallas till brottsplatsen. Private jobbar tillsammans med Londons olympiska kommitté för att säkra att spelen kan genomföras. Dessutom är Denton Marshall en viktig klient för den här mycket exklusiva detektivbyrån. 

Men, det finns också en mycket stark personlig koppling, då Denton Marshall var sambo med Peter Knight´s mamma. 

 

Författare: James Patterson

Titel: Private Games

Utgivningsår: 2012

Förlag: Arrow books

Antal sidor: 497

Språk: Engelska 

TEXAS RANGER

Den här nya boken som skrivits av James Patterson och Andrew Bourelle handlar om Rory Yates som är en del av Texas Rangers, som är en organisation inom Polisen. 

När han en dag är ute på jobb så får han ett samtal från sin ex-fru som är uppskrämd och han rusar till platsen. När han kommer fram så visar det sig att hans ex-fru har blivit mördad. 

En del inom polisen tror att det är Rory som har begått mordet och därför gör han allt för att själv lösa fallet. 

Det är en spännande bok och under historiens gång så drabbas även två andra kvinnor som han känner. 

I början är Rory övertygad om att det är ex-fruns nya kärlek Cal, som är ansvarig för de här fruktansvärda dåden. Han gör allt i princip för att få fast honom. Men, det visar sig inte vara den personen som är skyldig utan en annan kvinna. 

För, när polisen genomför en husrannsaken hos Cal och hittar de pistol och den ammunition som kan kopplas ihop med morden, så visar det sig att det inte är Cal som utfört dåden. 

Det slutar med att den misstänkta kvinnan försöker döda Rory och hans nyfunna kärlek genom att köra Cal´s lastbil rakt in där Rory bor för tillfället, efter att först ha dödad Cal. 

 

Författare: James Patterson & Andrew Bourelle

Titel: TEXAS RANGER

Utgivningsår: 2019

Förlag: Arrow books

Antal sidor: 337

Språk: Engelska