Deckare som har skrivits av James Patterson

James Patterson – NYPD RED

NYPD RED är den första boken i en ny serie som skapats av författaren James Patterson. 

Den här boken börjar i samband med filmfestivalen i New York, då ett antal mord inträffar under festivalen och ett flertal av Hollywood´s största stjärnor mördas. 

NYPD har skapat en elitgrupp inom polisen i New York som fokuserar på de viktigaste fallen där personer med en hög profil är inblandade. 

Chef för denna nya grupp är Zach Jordan. Den stora utmaningen för honom redan i samband med första fallet är att han får en ny kollega, som dessutom är hans tidigare flickvän. De måste båda sätta sin tidigare historia åt sidan, för att hjälpas åt att sätta stopp för en psykopat som polisen tror ligger bakom morden under filmfestivalen i New York. 

 

Författare: James Patterson

Titel: NYPD RED

Utgivningsår: 2012

Förlag: Arrow books

Antal sidor: 481

Språk: Engelska

James Patterson – Private Games

Boken Private Games, har skrivits av författaren James Patterson tillsammans med kollegan Mark Sullivan. 

Boken börjar med att olympiska spelen i London är under attack och att Sir Denton Marshall, som är en av nyckelmedlemmarna i Londons olympiska kommitté hittas brutalt mördad. 

Private London som leds av Peter Knight kallas till brottsplatsen. Private jobbar tillsammans med Londons olympiska kommitté för att säkra att spelen kan genomföras. Dessutom är Denton Marshall en viktig klient för den här mycket exklusiva detektivbyrån. 

Men, det finns också en mycket stark personlig koppling, då Denton Marshall var sambo med Peter Knight´s mamma. 

 

Författare: James Patterson

Titel: Private Games

Utgivningsår: 2012

Förlag: Arrow books

Antal sidor: 497

Språk: Engelska