Tom Clancy´s – Into The Fire

 

Boken Tom Clancy´s Into The Fire börjar i ett rasande tempo i och med att en grupp av statligt anlitade mördare går till angrepp och låter döda en högt uppsatt general i Nordkorea och hans familj. De försöker att få det hela att se ut som ett rån. 

Det här leder till att flera händelser sätts i rörelse och om det tillåts fortsätta så riskeras hela balansen i världen att skakas om i sina grunder. 

Samtidigt så blir ett amerikanskt fartyg attackerat av Nordkoreanska styrkor under en pågående övning nära Sydkorea. Kaptenen på fartyget ser som enda möjlighet att sätta fartyget på grund och besättningen tar skydd på en liten ö, för att undvika att bli till fånga tagna. 

OP-center, som består av både underrättelseexperter och operatörer, upptäcker en hemlig allians mellan Kina och Nordkorea, där syftet är att Kina ska få total kontroll över Gula havet. Därför agerar OP-center och ser till så att besättningen som tagit skydd på en liten ö kan tas därifrån, mitt framför ögonen på Nordkoreanerna. 

Nordkoreanerna visar sig ha ytterligare en sak på gång, då en cell av terrorister sätts igång på amerikansk mark. 

Nu ställs det därför hårda krav på att OP-center ska upptäcka vad det är för plan som Nordkoreanerna har, för att kunna stoppa det hela innan en stor katastrof inträffar och som kan leda till ett storskaligt krig.

 

Författare: Dick Couch & George Galdorisi

Titel: Tom Clancy´s Into The Fire

Utgivningsår: 2015

Förlag: St.Martin´s Griffin

Antal sidor: 349

Språk: Engelska