Deckare som skrivits av David Baldacci

 

David Baldacci – King and Maxwell

Boken börjar i ett rasande tempo i och med att privatdetektiverna  Sean King och Michelle Maxwell träffar på Tyler Wingo, som just fått det tragiska beskedet att hans far dödats i Afghanistan. 

Sedan blir det hela lite mer komplicerat i och med att Tyler får ett e-post meddelande från sin far och det efter vad som påstås vara faderns död. 

Sean och Michelle anlitas för att lösa mysteriet och deras undersökning leder till flera frågor.

Kan det faktiskt vara som så att Tyler´s far faktiskt lever och kan det dessutom vara så som att Tyler´s liv är en lögn och att de själva är nästa måltavla. 

Spänningen tätnar och det hela blir allt svårare att begripa då personer som sitter på höga maktpositioner gör allt för att få bort Sean och Michelle. De ger sig inte utan fortsätter envist med sin utredning som utsätter dem själva för fara och tillslut når de fram till en skrämmande slutsats. 

 

Författare: David Baldacci

Titel: King and Maxwell

Utgivningsår: 2013

Förlag: PAN MacMillan

Antal sidor: 611

Språk: Engelska

 

David Baldacci – The Forgotten

 

Boken börjar i högt tempo och huvudfigur i den här boken är utredaren John Puller. John återvänder till hemtrakten när en släkting hittas död i sitt hem i Paradise, Florida. 

Den lokala polisen är övertygad om att det hela rör sig om en olyckshändelse. Men, John kör sin egen utredning och finner bevis som tyder på att det snarare kan ha varit ett mord. 

Under utredningens gång så förvandlas staden som på ytan ser ut att vara ett paradis till att i själva verket vara ett helvete. I och med att flera oförklarliga händelser inträffar så blir det allt tydligare att det inte är ett paradis. 

Dessutom utvecklar det hela sig på ett sådant sätt att det inte är avgränsat till denna lilla stad utan det påverkar även långt utanför stadens gränser. 

 

Författare: David Baldacci

Titel: The Forgotten

Utgivningsår: 2012

Förlag: MacMillan

Antal sidor: 422

Språk: Engelska

David Baldacci – The Hit

 

Will Robie är en så kallad ”Hit man” åt den amerikanska regeringen. Han har med jämna och ojämna mellanrum likviderat personer som betraktas som monster. 

Hans nästa uppdrag visar sig bli mycket speciellt, då han får i uppdrag att döda en av sina egna. Detta då hans nästa objekt är en annan framstående ”Hit man”, nämligen Jessica Reel. Hon har nämligen lämnat en lång rad av spår efter sig efter att hon av någon anledning valt att byta sida. 

Men, den stora frågan för Will handlar om vad som händer när man inte kan lita på de som har tillgång till nationens hemligaste underrättelser.

 

Författare: David Baldacci

Titel: The Hit

Utgivningsår: 2013

Förlag: MacMillan

Antal sidor: 392

Språk: Engelska

David Baldacci – The Escape

 

Militärens utredare John Puller återvänder från sitt senaste fall och får då veta att hans bror Robert, som är major i flygvapnet och expert på kärnvapen och cybersäkerhet har rymt från militärens så kallade säkerhetsfängelse. 

Robert som är dömd för föräderi kan ha haft hjälp att rymma. Robert är nu militärens måltavla nummer ett. 

John ställs nu inför situationen att välja om lojaliteten till nationen eller lojaliteten till brodern kommer i första hand. 

John är dock osäker kring vissa saker som har med det brott som Robert är dömd för att göra, eller om han ens är skyldig. 

Dock visar det sig att Robert hade ett mycket stort ansvar och som medförde en omfattande makt. Det rör sig om tillgång till statshemligheter, som vissa är villiga att döda för att få i sina händer. 

John och Robert får hjälp av underrättelseofficeren Veronica och från var sitt håll närmar de sig sanningen. Det här leder till att John för första gången befinner sig på fel sida lagen. 

 

Författare: David Baldacci

Titel: The Escape

Utgivningsår: 2014

Förlag: MacMillan

Språk: Engelska 

 

David Baldacci – Memory Man

 

Amos Decker gör en fasansfull upptäckt när han kommer hem, nämligen att både hans fru och enda dotter har blivit mördade. Han tappar tilltron till livet och snart börjar hans liv spåra ur fullständigt, då han förlorar sitt jobb, sitt hem och respekten för sig själv. 

En dag så får han besök av sin tidigare kollega inom polisen, för att berätta för honom att en person erkänt morden på hans familj. Då blir det ett uppvaknande för honom och han beslutar sig för att utkräva rättvisa för sin familj. 

Strax efteråt inträffar nästa katastrof, när ett antal ungdomar skjuts ner på en lokal skola och mördaren är på fri fot. 

Efter att som ung drabbats av en hjärnskada när han spelade collegefotboll, så har han fått en gåva som många inte fått och som gör honom mycket värdefull för polisen för att få fast mördaren. 

 

Författare: David Baldacci

Titel: Memory Man

Utgivningsår: 2015

Förlag: MacMillan

Antal sidor: 403

Språk: Engelska

David Baldacci – The Last Mile

 

Återigen får vi följa huvudfiguren Amos Decker. Denna gång handlar hans fall om Melvin Mars, som en gång i tiden var en av USA:s mest lovande fotbollsspelare. Han arresterades och dömdes för mordet på sina föräldrar, precis innan han skulle påbörja ett mycket lukrativt kontrakt i National Football League (NFL). 

Men, nu många år senare när Melvin Mars väntar på sitt öde på Death Row, så har Amos Decker utnämnts till special agent på FBI och dår får höra att Mars blev skonad bara några sekunder innan han skulle ha avrättats, därför att en annan person trätt fram och erkänt morden på hans föräldrar. 

Amos Decker övertalar sin chef att få fortsätta utredningen. Bit för bit, så visar det sig att saker och ting i fallet inte hänger ihop. Amos Decker och hans team av medarbetare upptäcker både lögner och direkta vilseledningar, som går tillbaka till en tid i USA:s historia som många helst vill glömma bort. 

Det visar sig finnas en person som har mycket som han vill dölja och en kamp mot klockan tar sin början. För om informationen kommer ut, så kan den leda till att centralmakten i Washington mer eller mindre slits sönder inifrån. 

 

Författare: David Baldacci

Titel: The Last Mile

Utgivningsår: 2016

Förlag: MacMillan

Antal sidor: 420

Språk: Engelska

David Baldacci – The Fix

 

Återigen så får vi följa utredaren Amos Decker. Denna gång handlar fallet om Walter Dabney. Han framstår på ytan som  en man som älskar sin fru och sina vuxna döttrar. Enligt många så har han byggt ett liv som många skulle vara stolta över. 

Men, sedan händer det otänkbara. En dag står han utanför huvudkontor i Washington och helt utan anledning så skjuter han ihjäl läraren Anne Birkshire, innan han sedan vänder pistolen mot sig själv och begår självmord. 

Amos Decker och hans team påbörjar en utredning kring vad som från början framstår meningslöst våldsdåd. Men, ju djupare de gräver i hur Walter Dabney och Anne Birkshire levt sina liv, så hittar de hemligheter som går långt tillbaka i historien och där det fanns en plan för att skapa destruktion som var tänkt att påverka hela världen. 

 

Författare: David Baldacci

Titel: The Fix

Utgivningsår: 2017

Förlag: MacMillan

Antal sidor: 420

Språk: Engelska

 

 

 

 

 

 

David Baldacci – Long Road To Mercy

Det har gått mer än 30 år sedan Atlee Pine´s syster togs från sitt rum, som de delade som barn. 

Denna gång har Atlee Pine skickats ut på ett uppdrag i västra USA, närmare bestämt till Grand Canyon. Vad hon hittar är en död åsna utan sin ryttare och det finns mystiska saker inristade i åsnans kropp. Denna gång verkar det som att hon ställs mot ett nytt monster.

Dock har han aldrig gett upp sökandet efter sin försvunna syster. 

Atlee har mer eller mindre vigt sitt liv åt att leta upp de som har valt att göra andra illa. 

 

Författare: David Baldacci

Titel: Long Road To Mercy

Utgivningsår: 2018

Förlag: MacMillan

Antal sidor: 404

Språk: Engelska