Deckare som skrivits av David Baldacci

 

David Baldacci – King and Maxwell

Boken börjar i ett rasande tempo i och med att privatdetektiverna  Sean King och Michelle Maxwell träffar på Tyler Wingo, som just fått det tragiska beskedet att hans far dödats i Afghanistan. 

Sedan blir det hela lite mer komplicerat i och med att Tyler får ett e-post meddelande från sin far och det efter vad som påstås vara faderns död. 

Sean och Michelle anlitas för att lösa mysteriet och deras undersökning leder till flera frågor.

Kan det faktiskt vara som så att Tyler´s far faktiskt lever och kan det dessutom vara så som att Tyler´s liv är en lögn och att de själva är nästa måltavla. 

Spänningen tätnar och det hela blir allt svårare att begripa då personer som sitter på höga maktpositioner gör allt för att få bort Sean och Michelle. De ger sig inte utan fortsätter envist med sin utredning som utsätter dem själva för fara och tillslut når de fram till en skrämmande slutsats. 

 

Författare: David Baldacci

Titel: King and Maxwell

Utgivningsår: 2013

Förlag: PAN MacMillan

Antal sidor: 611

Språk: Engelska

 

David Baldacci – The Forgotten

 

Boken börjar i högt tempo och huvudfigur i den här boken är utredaren John Puller. John återvänder till hemtrakten när en släkting hittas död i sitt hem i Paradise, Florida. 

Den lokala polisen är övertygad om att det hela rör sig om en olyckshändelse. Men, John kör sin egen utredning och finner bevis som tyder på att det snarare kan ha varit ett mord. 

Under utredningens gång så förvandlas staden som på ytan ser ut att vara ett paradis till att i själva verket vara ett helvete. I och med att flera oförklarliga händelser inträffar så blir det allt tydligare att det inte är ett paradis. 

Dessutom utvecklar det hela sig på ett sådant sätt att det inte är avgränsat till denna lilla stad utan det påverkar även långt utanför stadens gränser. 

 

Författare: David Baldacci

Titel: The Forgotten

Utgivningsår: 2012

Förlag: MacMillan

Antal sidor: 422

Språk: Engelska